Kahvenizin içindeki yan ürünlerin ne gibi zararları olduğunu
biliyor musunuz? Uzman Diyetisyen Işın Sayın, kahve tüketiminin insan sağlığı
açısından bazı yararları olsa da aşırı tüketilmemesi gerektiğini söyledi.
Kahveden çok, kahveye konulan yan ürünlerin zarar verdiğini belirten Sayın, bu
yan ürünlerden doğal olmayanların tamamen zararlı olduklarını kaydetti. Kahve
kremaları ve beyazlatıcılarda, sütle ''uzaktan yakından ilgisi olmayan'' katkı
maddeleri bulunduğunu ileri süren Sayın, ''Süte yakın tadın yakalanmaya
çalışıldığı ürünlerdir. Katkı maddelerinin alerji yaptığı, kansere yol açtığı,
bağışıklık sistemi ve obeziteyle ilişkili gen dokusuna zararlı etkileri olduğu
yönünde halen araştırmalar yapılıyor. Ayrıca, açlık-tokluk hissi veren
hormonlarla teması üzerinde çalışılıyor'' diye konuştu. Kahve tüketiminin
kadınlar üzerinde daha çok zararlı olacağını öne süren Uzman Diyetisyen Sayın,
''Kahve, kandaki kalsiyumun idrarla atılmasına neden olduğundan devamlılığında,
özellikle kadınlarda kemik erimesini hızlandırır. Bu nedenle, kahveyi,
içerisinde kalsiyum bulunduran sütle içersek, bu dengeyi biraz da olsa korumuş
oluruz'' dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder